Round 2 FIGHT !

Round. 2. Fight!
Hva lærte jeg av å faile oppstarten, eller var det en fail i det hele tatt?

Jeg er av den personen som kun presterer om jeg har et press hengende, jeg må faktisk føle at det er litt over gjennomsnittet spennende eller kritisk om jeg i det heletatt skal gidde. Om det ikke er noe spenning forbundet så kommer jeg nok ikke til engang å ofre gjøremålet en tanke. Dette har fått meg til å havne i en del eventyr i løpet av livet.

round-2

Fellesnevneren for eventyrene jeg har hatt i livet er at de har krevd en del å gjennomføre og innsatsen har derfor også måtte vært deretter.  Små mål er jo så kjedelige, eller hva? Som en stolt person, går jeg ofte fullt inn for dèt det måtte være når jeg først bestemmer meg for noe, gjerne med hodet først uvitende om hva jeg kaster meg ut i.

Et godt eksempel på dette er hvordan instinktet slår inn når jeg skal gå kamp. Som det kommer fram av bildene så elsker jeg kampsport. MMA, Thaiboksing og Grappling er hva jeg liker å styre med daglig. Normalt sliter jeg litt med å motivere meg selv til å komme på trening, men når muligheten byr seg for en kamp eller stevne er det som å slå på en bryter, og vips over natta finner du meg boende på matta minst 2 ganger pr dag 5-6 dager i uka helt fram til stevnet. Det blir gjerne vekter/ løping på morgenen og kampsport på kvelden. Noe av den beste følelsen jeg vet om på, er når adrenalinet spruter i kroppen under kamp. Alt er kritisk og alt bare funker som det skal,en fantastisk følelse! Blikket blir skarpt og man registrerer hver bevegelse motstanderen gjør som om det var sakte film, da er det bare å dundre på videre i kampens hete. I etterkant av kamper er jeg gjerne litt utslitt og smålei av min egen innsats, normalt sett helt til sjansen på ny byr seg på en kamp.

Men nå som jeg går inn for å drifte firma er det en helt ny og litt tricky utfordring jeg står ovenfor. For nå må jeg jobbe annerledes. Selv om jeg presterer godt når jeg må, så er det noe annet når jeg ikke trenger. Hvordan skal altså skippertaksmennesket i meg bli bedre til å gjøre noe over tid og holde det gående?

Om dagen tester jeg derfor noe nytt og utøver meditasjon. 2 ganger daglig legger jeg meg på gulvet og hører på guidet meditasjon for å la hodet rett og slett finne prestasjonsevne med et annet mind sett. Målet er å forandre eget tankemønster til å holde seg på litt lavere energi og intensitet, for slik å kunne jobbe kontinuerlig over lengre perioder en korte intense økter.

Er det noen her som har erfaring med guided meditasjon? legg igjen en kommentar nedenfor så jeg kan høre da guided meditasjon er ganske nytt. Mer om dette i et innlegg senere når jeg har fått litt mer erfaring på området.

Mestringsfølelse i kampsport har alltid vært viktig og jeg er ydmyk over kunnskapen som trenerene mine gir oss utøvere. Litt på samme måte som en trener gir kunnskap føler jeg også at Guided meditation gir det samme bare med andre ting. Når jeg hører på avspillingene og fokuserer på det stemmen forteller så virker det som om personen faktisk også ønsker å overføre et endret og mer balansert tankemønster. Det kan sikkert hende at følelsene forandrer seg over tid og at nye elementer blir mer viktige jo dypere man kommer inn i meditasjonen, men om dagen gir faktisk guided meditasjon meg ro i hodet til å kunne fokusere på en og en ting litt enklere.

Spesielt avgjørende i kampsport er det å gå kamp da det ofte er et kort øyeblikk som bestemmer en utøvers skjebne. Det første tapet pleier å være nesten absolutt med tanke på hva som skjer med utøveren i etterkant. Vil hen gå hjem og legger hanskene på hylla, eller gå tilbake på trening og trener enda hardere? Jeg synes sjeldent jeg ser noe midt imellom. Så som med kampsport som med oppstart av firma er det viktigste å ikke gi seg etter et tap! Om det var noen tvil, så er jeg en typisk person som drar tilbake på trening etter et tap i ringen. Kampsport har blant annet lært meg dette og fortsetter å hjelpe meg på flere måter ellers i livet.
Så til overskriften som sa noe om det å faile en oppstart, Var det feil å faile? Etter å ha lest meg opp i litteraturen kan jeg ikke finne noen grunn til å kalle det dèt. For det er helt normalt å faile på første forsøk med et firma, faktisk så er det de færreste som får det til første gangen. Det være seg at man ikke fikk firmaet til å gå rundt eller som i mitt tilfelle fikk utrolig mye ellers i livet å ta hand om. Konklusjonen har endt med at nei, jeg failet ikke! Det krever som oftest flere forsøk i grundertilværelsen på å få noe til å fungere før man får får det til å gå varig rundt. Og på samme måte som i kampsport, krever det som regel et par runder før man får pokaler.

Jeg gleder meg til den møtende tiden og håper du er med meg videre på denne bloggen. Følg meg på facebook for å få varsler når jeg legger ut nye innlegg.

 

BTW, Jeg setter på en link til treningsklær her når dette er på lager.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *